De siste ukene og planen fremover

Heming IL

Jeg meldte meg inn i Heming IL for ca 6 uker siden, og har allerede fått en god dose bank på trening, dette lover bra! Heming IL arrangerer 2-3 fellesøkter i uken for seniorer og jeg forsøker å være med på disse for å få god matching. Staketesten og bomveistesten (motbakkeløp) er standardtester som kjøres hver 4.uke. Jeg løp bomveistesten 31.august og endte på 13.38min, ca 1 min bak bestemann (Stian Grastveit). På staketesten endte jeg på tiden 12.05 min, ca 50 sek bak bestemann. Neste torsdag er årets siste bomveistest og det skal bli spennende å se om jeg har forbedret meg! 

 

Fellesøkter for seniorer

Hver uke arrangeres det fellesøkter for seniorløpere på tvers av klubbene i Oslo, og det kan gå hardt for seg. For et par uker siden hadde Team Veidekke Oslofjorden ansvaret for økta og her ble det kjørt 5*1 runde (ca 4,5km og 11min)  i rulleskianlegget i Holmenkollen, totalt: 22km. Pause mellom hvert drag var ca 3min og planen var å holde intensitetssone (i-sone) 4. Vi var ca 20 utøvere og det å gå intervaller i et stort felt på rulleski i bratte bakker var noe nytt for meg. Her må man passe på staver og de rundt seg hele tiden. Min manglende felterfaring resulterte i fall på første draget da jeg forsøkte å ta innersvingen og ble blokkert. Kom tross alt godt ut av det med en smell i skulder og albue, og en erfaring rikere! De resterende dragene gikk ganske bra, men klarte ikke helt å følge tempoet til de beste, var ca 30 sek bak på de fleste dragene. Spurte også om teknikk feedback og fikk til svar at jeg går med litt høye skuldre og setter staven for nærme kroppen i diagonalgang. Så fremover skal jeg jobbe med lave skuldre og føre armene litt lenger fram. Fikk også erfare hvor jeg taper mest terreng i forhold til de beste, de holder litt høyere fart i bratte motbakker og er veldig flinke til å akselerere over bakketopper for å få med seg fart. Dette må trenes mer på!

Hurtighet/sprint økter

Jeg var nylig med på en sprintøkt sammen med Karstein Johaug og Ånund Byggland fra Team Telemark. Denne økta skulle simulere en vanlig sprintkonkurranse og bestod derfor av prolog, kvartfinale, semifinale og finale med 15-20 min pause mellom hvert drag. Det å gå i en fart som ligger rett under spurthastighet i 3 min var veldig uvant, og jeg visste ikke at kroppen min var i stand til å produsere så store mengder melkesyre. Endte 8 sekunder bak Byggland i prologen og var ca. 10 sekunder bak begge to de resterende heatene. Med tanke på at begge er gode utøvere synes jeg ikke dette var så aller verst. Men her gikk det egentlig litt for fort i alle partier. Skal derfor trene mer på å gå i denne hastigheten. Økta ble avsluttet med 3*1min, pausetid på ca. 3min. Her løp vi på rulleski i bratt motbakke med stakespurt på toppen som avslutning. Ble overrasket over hvor vanskelig det er å holde ankler stabile når man løper på rulleski.

Fikk kjørt meg mot disse gutta!

Uken etter var jeg med på hurtighetsøkt med Byggland (Team Telemark), Vegard Vinje (Lyn) og Mats Breda (Team Synnfjell) og her kjørte vi 12 drag i ulike terreng med varighet på 15-20 sek, pause=2-3min. Ble overrasket over hvor høy frekvens de andre brukte i akselerasjonsfasen, skjønner at jeg har en del å gå på her. I tillegg må jeg trene mer på overgangen fra staking til diagonal og motsatt.

Hurtighetsdrag med overfart

dav
Fra venstre: Vegard Vinje (Lyn), Stian, Ånund Byggland (Team Telemark) og Mats Breda (Team Synnfjell).

cof

cof

sdr
Varingskollen
dav
Dama stod for digg pinnebrøddeig!

sdr

Deilig å bryte av litt med noen rolige dagsturer i Nordmarka med sekk og bålgrilling!

 

Planen fremover: Jeg skal levere masteroppgaven om ca 2 uker og skal derfor lette litt på treningstrykket. For øyeblikket er jeg med på en nærsamling i Oslo med Heming og Lyn og skal legge ut en ny post når samlingen er over.

I vinter er planen å gå norgescup og NM. Sesongstart blir forhåpentligvis klassisk sprint på Beitosprinten 18 november (avhenger av hvilke krav de setter), hvis ikke blir det norgescup på Gålå 24.november. Følg med videre!

Advertisements

Author: howfarinoneyear

Navn: Stian Karsrud Alder: 26 år Bosted: Oslo Jeg har aldri vært aktiv langrennsløper som ung, men ønsker å se hvor nær verdenstoppen det er mulig å komme på ett år. Denne bloggen vil handle om min treningshverdag og hvilke erfaringer jeg gjør meg underveis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s