Nærsamling med Heming og Lyn

Da har jeg gjennomført min første samling, den fant sted i Oslo med Heming og Lyn. Vi gjennomførte blant annet flere hardøkter og mer informasjon om disse følger under.

Løpsintervaller fra Ullevålseter til Frognerseteren (7*6min, pause (p)=1min). Når dragtiden er såpass lang (42min), er det viktig å ikke løpe for hardt for å unngå skader og sykdom. Vi forsøkte derfor å ikke overstige sone 4 (87-92% av maks HF). Men det er lettere sagt enn gjort når konkurranseinstinktet slår inn, derfor ble dette en av de tøffere øktene jeg har kjørt på lenge. Jeg henger med ok i lette partier, men havner på halen av feltet i motbakkene. Vel framme på Frognerseteren med nydelig utsikt over Oslo by tenkte jeg over hvor privilegert og heldig jeg er som bor i Norge, og har muligheten til å holde på med akkurat hva jeg vil. Det er ikke en selvfølge! 

Staking i lett terreng i maridalen (10*3min, pause=1min). Når man går tett i felt med 20-30 mannfolk hvor alle prøver å posisjonere seg, kan det være vanskelig å se hull og sprekker i asfalten, derfor gikk det noen staver hos enkelte, og jeg var nære på å ende i grøfta flere ganger. Jeg fant ut at jeg lå en god del høyere i puls enn mange rundt meg, og det skyldes visse aspekter ved teknikken min, dette kommer jeg tilbake til i neste innlegg.

10*3min staking i maridalen. 

Nærsamlingen ble avsluttet med løping m. staver Wyllerbakken (alpinbakke) 5*5min, p=2min. Her var det helt rått oppmøte med 30-40 stk! Dette er en økt hvor man typisk ligger mye i sone 5 (92-97%). Mange vil nok mene at målet med økta er å øke det maksimale oksygenopptaket, men for meg handler det like mye om det mentale, evnen til å presse seg og tåle melkesyre. Med så mange på trening får man god matching, alltid noen å henge på og melkesyra står ut av ørene!

Ledig
Løp m. staver i Wyllerløypa, 5*5 min, p=1min

 

Jeg tror trening hjernevasker meg. Underveis i økter som dette har jeg det forferdelig vondt, og lurer av og til på hvorfor jeg i all verden løper opp en alpinbakke med staver frivillig. Men så fort kvalmen er borte, gleder jeg meg allerede til neste hardøkt. Skummelt.

Masteroppgaven: Nå har jeg trent sammenhengende uten avbrekk i 3-4 måneder og kjente meg ganske sliten etter nærsamlingen. Derfor roet jeg helt ned en uke (totalt 4,5 time trening og to hviledager) for å være på den sikre siden og unngå en smell. Den siste uken har mye energi gått med til innspurt av masteroppgaven, derfor ble det korte, intensive økter bestående av styrke, hurtighet og intervaller. Nå er oppgaven endelig levert og jeg har snart en master i fysisk prestasjonsevne ved Norges Idrettshøgskole. I masteroppgaven har jeg blant annet undersøkt hvordan yngre og eldre responderer på styrketrening, og det er gøy å se at styrketrening kan øke muskelmasse- og styrke selv ved høy alder (75 år). Det viser at det aldri er for sent å starte! Er det ikke verdt å investere litt tid i helsa slik at man kan leve selvstendig, være frisk og rask, også når man blir eldre? Det synes jeg. Et par halvtimer i uka kan være nok!

 

kvalm
 Får alltid rå matching av musiker og brannmann Marius Beck (til venstre) på hurtighetsøkter, snakk om multitalent! Lite visste jeg at oksen fra Grimstad (til høyre) også var rask på ski! Ansiktsuttrykkene skyldes en smule kvalme etter litt for mange spurter.

 

Åpningshelg på Beitostølen? Jeg har meldt meg på klassisk sprint på beitostølen 18.november, men det er satt et tak på 180 stk og man blir rangert etter FIS sin poengliste (jo mindre poeng, jo bedre). Siden jeg akkurat har fått meg lisens starter jeg på 999 poeng (ikke bra), og tirsdag 14. november får jeg vite om jeg får gå eller ikke. Ellers har ting gått etter planen, jeg har fått trent bra og gleder meg til sesongstart! For øyeblikket sliter jeg litt med en strekk i ryggen, men håper det løsner snart! 

Advertisements

Author: howfarinoneyear

Navn: Stian Karsrud Alder: 26 år Bosted: Oslo Jeg har aldri vært aktiv langrennsløper som ung, men ønsker å se hvor nær verdenstoppen det er mulig å komme på ett år. Denne bloggen vil handle om min treningshverdag og hvilke erfaringer jeg gjør meg underveis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s