Videoanalyse, amputert samling og sesongstart

Magne Lund Hansen analyserer teknikk i langrenn i sitt masterprosjekt ved NIH, og i den forbindelse fikk jeg kjøre en rulleskiøkt på mølle. Her filmes jeg fra siden og kan derfor se meg selv på en skjerm foran mølla mens jeg går. Vi kjørte 5-6 drag, noen i staking og noen i diagonalgang. I staking er det viktig å falle fremover på stavene slik at man kan utnytter kroppstyngden og aktiverer muskulatur i mage og rygg, i tillegg får man spart armene. For å bruke mindre krefter bør kroppen være i fall fremover i det øyeblikket stavene treffer bakken. Her bommer jeg. Som dere kan se på videoen nedenfor faller jeg fremover for tidlig, og når stavene treffer bakken er det stor avstand mellom hofta og stavene (bilde til venstre). Det medfører at kroppen ikke hviler på stavene ved stavisett. Vi kjørte et drag til med litt lavere fart, og da klarte jeg å vente litt lenger med å falle fremover (bilde til høyre), men her har jeg fortsatt mye å jobbe med!

23600139_10155655161186648_620736358_o
En av harene som sørget for høy fart! 
23547210_10155655161256648_1688127102_o
Kvitfjell

01-05. november ble det arrangert samling på Sjusjøen på tvers av flere klubber i Oslo. Planen var å være med på fellesøkter torsdag, fredag og søndag, men på grunn av noen solide glipptak klarte jeg å pådra meg en strekk i ryggen under en hurtighetsøkt hvor vi løp på ski opp en bakke. Derfor ble det rolig trening de neste dagene og jeg tilbrakte helga på Kvitfjell med gode venner. Her hadde jeg heldigvis to harer som sørget for høy fart på lørdagsøkta!

Deltidsjobb: Ved siden av skisatsingen jobber jeg som treningsinstruktør i Arca Friskere Arbeidsplasser og holder styrketimer for bedrifter. På disse timene kommer alt fra utrente til topptrente supermosjonister og det gjør meg alltid glad å være vitne til at folk oppdager gleden ved å trene! Nå jobber jeg kun på tirsdager, og siden jeg er så heldig som får låne hytta (like ved sjusjøen) til onkel og tante i hverdagene, har jeg muligheten til å gå på ski i perioder hvor det ikke er snø i Oslo. Onsdag til lørdag tilbrakte jeg derfor på Lillehammer. Torsdag var jeg med Vetle Thyli og Timo Andre Bakken på langtur fra Nordseter. Med sludd, 0 grader og sterk vind kan dette fort bli en hatøkt, men når man er flere som hater litt sammen (og husker briller), er det faktisk helt ok å gå i slikt vær! Vetle Thyli satser langløp, og viste meg noen supre skispesifikke styrkeøvelser som jeg skal ta med meg videre!

Sesongåpning: For øyeblikket sliter jeg litt med en stiv rygg, men håper at den går seg til raskt, for på lørdag blir det sesongstart på Beitostølen! Da skal jeg gå prolog i klassisk sprint, og det blir spennende å måle seg opp mot de aller beste i verden! 

Author: howfarinoneyear

Navn: Stian Karsrud Alder: 26 år Bosted: Oslo Jeg har aldri vært aktiv langrennsløper som ung, men ønsker å se hvor nær verdenstoppen det er mulig å komme på ett år. Denne bloggen vil handle om min treningshverdag og hvilke erfaringer jeg gjør meg underveis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s