Romjulsrennet og NM

Romjulsrennet: Bedre sent enn aldri! Jula ble tilbragt hjemme på Raufoss med enorme mengder julekaker og påfølgende økt risiko for å utvikle diabetes type II, men her var det heldigvis topp skiforhold! Desember ble en fin treningsmåned på ca 60 timer preget av mye rolig trening og sprintspesifikke hardøkter. For å bryte av treningsperioden deltok jeg i Romjulsrennet (turrenn på 25km), og prøvde for første gang å gå på blanke ski (uten festesmøring). Dette året var det et sterkt startfelt med blant annet løpere som Øystein Pettersen, Johan Hoel og Andreas Nygaard på startstreken. Løypen var mer brutal enn slik jeg hadde tolket løypeprofilen, og siden jeg ikke har trent spesifikt på dette følte jeg at det ble mer knebøy enn staking i de bratteste motbakkene. Jeg hang godt med teten i første delen av løypa hvor det var mye lett terreng, men måtte slippe når de bratte bakkene startet. Men i slike turrenn skal det nok ikke så mye staketrening til før man går raskere enn man hadde gjort med feste. Jeg endte som nr 33 av ca 500 stk, 5min og 20sek bak vinneren og synes det var en topp hardøkt!

Romjulsrennet_Sjusjøen_2017-96
Romjulsrennet 2018

NM på Gåsbu: Da var NM endelig her, og planen var å gå klassisk sprint prolog og stafett. Sprinten gikk dessverre rett vest, endte som nr 88 av 103 og altfor langt bak Klæbo (37 sek). Jeg tok en sjanse og gikk på et annet skipar med bedre feste, men det straffet seg dessverre veldig på gliden, i tillegg var kroppen sliten etter mye styr de siste dagene inn mot NM. Harald Astrup Arnesen leverte imidlertid nok en bunnsolid prolog og var også nær å ta seg videre fra kvartfinale! For moro skyld meldte jeg meg på duathlon (15km klassisk + 15km skøyting), men på grunn av min ikke altfor gode FIS ranking ble jeg satt opp som nr 38 på venteliste. Derfor satte jeg colaen i halsen fredagskvelden da Stian Karsrud plutselig stod på startlista! Lørdags morgen gikk derfor med til krampeaktig prepping av klassisk og skøyteski + innkjøp av et par kombisko. Omsider ankom jeg Gåsbu 45min før start og fortsatt gjenstod testing av feste og påføring av pulver. Etter 5-10 min med oppvarming stod en ivrig Stian med splitter nye kombisko og et par gamle CT1 staver klar med startnummer 138 av ca 145. Starten gikk utrolig nok uten stavbrekk, og jeg fikk virkelig erfare trekkspilleffekten (for oss som kommer et stykke bak, stopper det helt opp i de første bakkene og man taper mye fart og tid). Klassisk delen gikk greit, men å bytte om til skøyting var en ny opplevelse. Melkesyra ble aldri borte, og med tanke på at dette var min 3. skøyteøkt denne sesongen var jeg fornøyd med å ikke tape plasseringer på denne delen. Endte som nr 101 av ca 140, ca 11 min bak Sundby. 

IMG_5925IMG_5923

IMG_5905
Sprint prolog NM Gåsbu

Søndag var det stafett og jeg var satt opp til å gå 10km klassisk på førsteetappen. Siden jeg følte jeg var nær døden under skibytte lørdag, var jeg svært spent på hvordan kroppen var dagen etter. Startet som nr 72 av ca 140 lag og vekslet som nr 62, og var svært fornøyd med å gå meg opp noen plasser. Det er fascinerende hvordan kroppen klarer å hente seg inn igjen på et døgn, og en god erfaring å ta med seg videre. Kommer snart tilbake med oppdatering på Stenfjellrunden og Norgescup på Åsen, følg med!

Author: howfarinoneyear

Navn: Stian Karsrud Alder: 26 år Bosted: Oslo Jeg har aldri vært aktiv langrennsløper som ung, men ønsker å se hvor nær verdenstoppen det er mulig å komme på ett år. Denne bloggen vil handle om min treningshverdag og hvilke erfaringer jeg gjør meg underveis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s