Stenfjellrunden og Norgescup Åsen

Stenfjellrunden: For å få en gjennomkjøring før norgescup på Åsen gikk jeg Stenfjellrunden (42km turrenn). Gjorde en generaltabbe ved å legge ut skiene litt sent, startet derfor ganske langt bak, men etter litt klabb og babb gikk jeg meg opp til teten. De 3-4 første var det lite å gjøre noe med, tempoet var litt for høyt, men gikk fra 4-5 stk på blanke ski i den første lange stigningen. Muhaha, lønner seg å ha feste i denne løypa tenkte jeg, men måtte ganske raskt spise mine tanker da stakerne kom snikende i lett terreng. Gikk sammen med disse en god stund, men måtte etterhvert slippe på flatene. Ekstremt trå forhold medførte mye diagonal og dobbelttak med fraspark, endte som nr 10 av ca 450 stk og det ble en fin gjennomkjøring! Det er sjeldent jeg tenker over naturen når jeg går skirenn, men Hedmarksvidda var noe for seg selv! Blå himmel, trær dekket av store mengder nysnø, månelandskap og fullstendig stillhet i noen deler av løypa gjorde det også til en stor naturopplevelse. 

Hedmarksvidda -Budor 1
Hedmarksvidda

28035205_10155041256741783_650055752_o

Norgescup Åsen: Da var det duket for Norgescup helg på Åsen og skøytesprint, 30km klassisk og 15km skøyting stod på programmet. Siden skiathlon i NM var såpass gøy meldte jeg meg likesågodt på det som gjenstod av skøyterenn i norgescup denne sesongen. Sprintløypa var preget av mye lett terreng og én ordentlig bakke. Første delen gikk greit, men så fort jeg går fra dobbeldans til padling kommer melkesyra på et blunk. I tillegg sliter jeg med å stå ordentlig på hver ski i høy fart samtidig som syra hoper seg opp. Jeg blir fascinert over hvor jevnt det er i toppen, bare 12 sekunder skilte de 60 første! Endte som 117 av 131, 15 sek bak å gå videre, og 23 sek bak bestemann (Sindre Bjørnstad Skar), helt ok debut.

30km klassisk: “Åsen løypene ja, de er brutale, etter en del stigning aker man helt i bånn av et jorde, også bærer det heeele veien opp igjen”. Dette var i grunn det de aller fleste sa da jeg forhørte meg om løypene på Åsen. 6 runder á 5km, intervallstart. Det skulle vise seg å bli en skikkelig manndomsprøve. Planen var å holde igjen litt i starten, men det er vanskelig når man alltid ser noen litt foran seg, jaktinstinktet slår inn. Etter to runder lurte jeg oppriktig på om jeg noensinne ville komme til målstreken. Lange, seige bakker, avløst med tekniske utforkjøringer hvor man hele tiden måtte jobbe for å holde farten oppe krevde sitt. Omsider kom jeg meg til mål og endte som nr 78 av 120 og bestenotering i norgescup! Det skal ikke stå på innsatsen hvertfall, hadde 60min i sone 5 (92-97% av maks HF) og 30min i sone 4 (87-92%). Men fortsatt taper jeg mest tid i motbakkene og klarer ikke helt å finne ut av diagonalgangen.

15km skøyting med intervallstart var siste distanse denne helgen. Selv om jeg la ned en stor innsats for å fylle opp karbohydratlagrene med store mengder pizza og smågodt kvelden før, var jeg spent på hvordan kroppen fungerte etter en tøff tremil. Det ble en syrefest uten like, men kroppen var overraskende sprek og jeg endte som nr 107 av 150, ca 6 min bak vinneren. Har blitt en rutinert linselus og klarte selvfølgelig å stjele litt tv-tid også (video under). 

Kommer med en ny oppdatering etter Skandinavisk cup i Trondheim 23-25 februar. Her er planen å gå følgende øvelser: Skøytesprint, 10km klassisk og 15km jaktstart skøyting.

Author: howfarinoneyear

Navn: Stian Karsrud Alder: 26 år Bosted: Oslo Jeg har aldri vært aktiv langrennsløper som ung, men ønsker å se hvor nær verdenstoppen det er mulig å komme på ett år. Denne bloggen vil handle om min treningshverdag og hvilke erfaringer jeg gjør meg underveis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s