Skandinavisk cup på Granåsen, Trondheim

Skandinavisk cup på Granåsen, Trondheim

Da var bordet dekket og klart for skandinavisk cup i Trondheim! Etter en pit stop med overnatting på Dovre ankom jeg omsider Granåsen Skisenter torsdags formiddag. Her var det full texas med masse nordmenn, finner, svensker og noen japanere og øst-europeere som testet ski og gjennomgikk løypa, etc. Jeg forstod raskt at dette var et nivå opp fra Norgescup. Etter noen “kontrollerte” drag i sprintløypa bar det videre til Hotell Dysthe hvor jeg ble servert laks med pesto og klarte deretter å krangle meg til et kaldt og mørkt soverom (soveparadis). Første renn på programmet var skøytesprint, og to laange motbakker gjorde dette til en knallhard løype. Jeg følte selv at jeg gikk bra, men forstod raskt at dette ikke var tilfellet da jeg krysset mållinjen som nr 202 av 223. I sprint er det en kunst å gå raskt nok, men ikke så raskt at man går på en smell. Her har jeg tydeligvis noe å lære av Harald Astrup Arnesen som igjen karret seg videre fra prologen, Klæbo-tendenser der altså, sterkt!

Etter sprinten bar det videre til Hotel Hveem og Vang hvor jeg fikk servert store mengder hjemmelaget pizza! Etter å ha stått opp 0600 for å se OL-femmila, gjorde jeg meg klar til dagens distanse, 10km klassisk. 5km sløyfa var en skikkelig kapasitetsløypa med nesten 2km sammenhengende stigning, og på grunn av en frisk 1. runde, gikk jeg mer på vilje enn på ski 2.runden. Uansett ble det en grei plassering (150 av 215 og 2min, 47sek bak vinneren Pål Golberg), og jeg klarte nok en gang å lure til meg litt tv-tid! (video under).

Siden dette var en mini-tour, stod jaktstart skøyting 15km som siste distanse på programmet. Her startet jeg på bakgrunn av resultatene fra sprinten og 10km klassisk. På grunn av enorme mengder snø natten før, ble dette et viking-renn hvor jeg følte at jeg brukte mer krefter på å løfte skiene enn å skape fremdrift. Jeg setter stor pris på at Ola Nordengen Dysthe syklet i 30min med vinterklær og full oppakning for å se (og filme) en tidligere fotballspiller gå 15km skøyting i skandinavisk cup! Målet var å holde en rygg som jeg synes gikk litt for fort og det klarte jeg så vidt. Med tanke på at jeg kun har hatt to intervalløkter i skøyting i mitt liv, var jeg godt fornøyd med 136.plass av 190 stk. Klubbkamerat Stian Grastveit gjorde forøvrig en super etappe og gikk seg opp 48 plasser på jaktstarten, rått!

Birkebeinerrennet: Neste konkurranse for meg blir birkebeinerrennet om ca 2 uker. Mer staking og lengre økter blir hovedfokus framover nå. Førstkommende uke er planen å gjennomføre 4 hardøkter hvor siste hardøkt blir enten halvbirken (28km) eller et lokalt renn på Raufoss (25km). Målet med denne uka er å bryte ned kroppen slik at jeg føler meg tung og sliten på søndag. Deretter vil jeg slippe jeg opp på treningsmengden og prøve å skape ekstra overskudd inn mot birken! 

Author: howfarinoneyear

Navn: Stian Karsrud Alder: 26 år Bosted: Oslo Jeg har aldri vært aktiv langrennsløper som ung, men ønsker å se hvor nær verdenstoppen det er mulig å komme på ett år. Denne bloggen vil handle om min treningshverdag og hvilke erfaringer jeg gjør meg underveis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s